Louwagie kiest niet voor David: Op zijn transfer ben ik het meest trots

Louwagie kiest niet voor David: "Op zijn transfer ben ik het meest trots"

11-09-2020 15:30
5

Michel Louwagie ging deze zomer herhaaldelijk over de tongen en werd vaak in één adem genoemd met Jonathan David. De manager van KAA Gent zag zijn voormalig goudhaantje namelijk vertrekken voor een recordbedrag. Toch is de transfer van David niet de grootste verdienste van Louwagie.

Louwagie erkent uiteraard wel dat David een uniek talent was. "Hij is onvermijdelijk de meest smaakmakende overname van mijn carrière in Gent, ook al was hij bij ons aangekomen om te testen", zegt hij bij RTBF.

Toch blijft een andere naam in zijn geheugen gegrift staan. "De transfer waar ik het meest trots op ben, is die van Bryan Ruiz. Die ging ik zelf ophalen in Costa Rica en blijft mijn favoriet. Vooral omdat ik zelf linksbuiten was toen ik als tiener speelde bij Cercle Brugge."

Hoewel de Buffalo’s een enorme kluif verdiend hebben aan David, kijkt Louwagie beter vooruit. "Het heeft geen zin om over het verleden te praten. In voetbal telt gisteren niet, alleen morgen telt... En zo is het heel goed: het maakt het mogelijk om constant opnieuw op te bouwen."