Instanties informeren terugkerende fans: 'Geniet in veiligheid van het spektakel'

Instanties informeren terugkerende fans: 'Geniet in veiligheid van het spektakel'

Gepubliceerd: vrijdag 11 september 2020 om 14:15vr 11-09-2020 om 14:15

Na de interlandbreak staat dit weekend weer gewoon competitievoetbal op het programma, al zal het er met de terugkeer van de supporters een beetje anders uitzien dan we inmiddels gewend waren. In een open brief roepen verschillende instanties op om de maatregelen omtrent corona na te leven.

Zo schaarden FOD Binnenlandse Zaken, de Belgische voetbalbond, de Pro League en de Belgische supportersfederatie samen met een gezamenlijk statement. 'Indien enkele essentiële regels nageleefd worden, kan de terugkeer van een beperkt publiek naar de stadions in alle veiligheid verlopen en kan de verspreiding van het coronavirus worden tegengegaan', zo citeert Het Nieuwsblad.

Verder benadrukken ze in de brief dat enkel fans met een geldig ticket de wedstrijden kunnen bijwonen en dat anderen ook niet rond het stadion moeten samenkomen. In het stadion gelden uiteraard ook regels. 'Houd je steeds aan de vermelde instructies en volg de instructies van het personeel te allen tijde', lezen we.

Naast het informatieve deel van de brief gaan de instanties ook in op waar voetbal om draait: entertainment. 'Al deze bijkomende maatregelen betekenen niet dat je niet van de wedstrijd kunt genieten. Volg de instructies, draag zorg voor jezelf en de anderen en geniet in alle veiligheid van het spektakel!'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Ga jij dit weekend in het stadion naar jouw favoriete ploeg kijken?

(72 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws