Anderlecht heeft nood aan zeges: Maar ik ga de druk niet nodeloos verhogen

Anderlecht heeft nood aan zeges: "Maar ik ga de druk niet nodeloos verhogen"

11-09-2020 14:00
21

RSC Anderlecht staat na vier speeldagen op een zesde plek. Het staat zo boven KRC Genk, KAA Gent en Royal Antwerp FC in het klassement en verloor nog niet. Toch spreken kritische stemmen ook over het gebrek aan overwinningen – paars-wit won tot nu toe slechts eenmaal. "Maar er is intern geen nervositeit", bevestigt CEO Karel Van Eetvelt bij Het Laatste Nieuws.

Enkel thuis tegen STVV greep Anderlecht al de volle buit. Tegen KV Mechelen, Moeskroen en KV Oostende moest het telkens genoegen nemen met een puntje. Reden voor druk op de spelersgroep? "Intern is er geen nervositeit", countert Van Eetvelt. "Versta met niet verkeerd, RSC Anderlecht moet altijd winnen, maar ik ga de druk niet nodeloos verhogen."

Samen met Sporting Charleroi en Standard, de koplopers, verloor Anderlecht nog niet dit seizoen. En dat terwijl er nog gebouwd wordt aan de ploeg. "We zijn met zijn allen aan een project begonnen en hebben vertrouwen in een goeie afloop”, zegt Van Eetvelt. "We moeten nu de rust bewaren – ook als de buitenwereld onrustig wordt -, opdat de groep goed kan werken."