Roef liep transfer naar de Eredivisie mis: Er kwam niets uit de bus

Roef liep transfer naar de Eredivisie mis: "Er kwam niets uit de bus"

11-09-2020 13:00 Laatste update: 13:00
1

Davy Roef ruilde deze zomer Anderlecht in voor KAA Gent. Zijn situatie in het Lotto Park was al een tijdje uitzichtloos, maar vorig jaar raakte de keeper niet weg. 

Nochtans was er wel interesse van FC Utrecht, waar oude bekende John van den Brom trainer is. De transfer ging niet door. "In een laatste contractjaar willen ploegen geen hoge prijzen meer betalen", aldus Roef bij Het Nieuwsblad. "Desnoods wachten ze zelfs af. Er is niets uit de bus gekomen dat voor alle partijen interessant was. Achteraf bekeken is dat niet erg, want ik zit hier goed."

Roef moest dus tegen zijn zin bij Anderlecht blijven. "Ik kon me niet laten gaan. Ik moest fit blijven en zorgen dat er na oefenwedstrijden of trainingen over mij gesproken werd, zodat clubs via via toch positieve geluiden zouden ­opvangen en geïnteresseerd bleven."

Voor Roef was dat een lastig jaar. "Er zijn ook wel eens dagen zijn dat je minder zin hebt in ­training. Maar ik heb gewoon zo veel mogelijk mijn best ­gedaan om zo druk te leggen op wie speelde. Zodat een concurrent voelt dat hij ook moet presteren. Wat Hendrik Van Crombrugge bijzonder goed gelukt is."