Louwagie wimpelt kritiek af bij KAA Gent: Eigenlijk zijn het vier nederlagen

Louwagie wimpelt kritiek af bij KAA Gent: "Eigenlijk zijn het vier nederlagen"

11-09-2020 11:00
7

Michel Louwagie heeft bij RTBF meer uitleg gegeven bij de trainerswissel van KAA Gent. De manager weerlegt daar ook dat Laszlo Bölöni een verdedigend ingestelde coach is. 

Voorganger Jess Thorup werd dit seizoen ontslagen na een nul op zes. "Men sprak over twee nederlagen, maar het waren er eigenlijk vier. Hij had de laatste twee matchen van vorig seizoen ook verloren, waaronder een 1-4 tegen Sporting Charleroi die veel pijn deed. We voelden al maanden dat de inzet verdween in de ploeg en dat we moesten reageren. Jess is een gentleman, maar hij is op een bepaald moment te ver gegaan. Zijn deur was altijd open voor de spelers, maar soms moet je ze kort houden."

Met Bölöni komt nu een heel ander type. "Met hem hebben we de defensieve organisatie teruggevonden, een zwakte van Thorup. En in tegenstelling tot wat sommige mensen zeggen, is hij geen coach uit het verleden. Hij is bij Standard en Sporting Lissabon kampioen geworden met goed voetbal. Zijn imago is veranderd bij Antwerp, maar die club kwam uit 1B. Dan is het normaal dat je wat defensiever speelt. Zijn methoden zijn modern, dat heeft onze fysiektrainer ons bevestigd."