Solskjaer blij met komst Van de Beek bij Man United: 'Moedig was hij ook'

Solskjaer blij met komst Van de Beek bij Man United: 'Moedig was hij ook'

10-09-2020 23:06

Ole Gunnar Solskjaer verheugt zich op de samenwerking met Donny van de Beek bij Manchester United. De Noorse manager maakte al in 2015 kennis met de Nederlandse middenvelder, vertelt hij in de BBC-podcast Football Daily.

Solskjaer was destijds trainer van Molde, dat het in de Europa League opnam tegen Ajax. "Hij maakte toen zijn eerste doelpunt. We speelden met 1-1 gelijk in Amsterdam en hij kopte fantastisch raak. Hij gaf mijn centrale verdediger zelfs nog een kopstoot in die wedstrijd, dus moedig was hij ook. Vanaf het begin viel zijn aanstekelijke houding mij op, zijn enthousiasme en drive."

De Noor won advies in bij oud-ploeggenoot Edwin van der Sar, voordat Manchester United deze zomer besloot toe te happen voor Van de Beek. "Ik heb met Edwin van der Sar en andere mensen gesproken die hem kennen. Op die manier scout je ook het karakter van een speler."

Solskjaer weet wel wat Van de Beek kan toevoegen aan United. "Hij is een veelzijdige en intelligente speler met veel energie. Hij heeft scorend vermogen en wij hebben ook goals vanuit het middenveld nodig om mee te doen om de titel. Donny voegt creativiteit en inzicht toe. Hij ziet ruimtes en kan daar op het juiste moment opduiken. Zijn timing is fantastisch."