'Strijd om Doku barst los, na Liverpool wil ook Man City Anderlecht-goudhaantje'

'Strijd om Doku barst los, na Liverpool wil ook Man City Anderlecht-goudhaantje'

10-09-2020 19:01 Laatste update: 19:35
86

Jérémy Doku mocht afgelopen week zijn debuut vieren bij de Rode Duivels. Dat heeft men ook in het buitenland opgemerkt. De buitenlandse topclubs strijden nu volop voor zijn handtekening.

Eerder raakte al bekend dat Liverpool serieuze interesse toont om Doku in huis te halen. Het zou Doku dan meteen overnemen van RSC Anderlecht, maar wel nog een extra seizoen bij de Brusselaars stallen. Volgens The Telegraph heeft echter ook Manchester City het vizier gericht op Doku.

Doku werd al een tijdje gevolgd door The Citizens, die afgelopen woensdag helemaal overtuigd raakten van de jonge flankaanvaller van Anderlecht. Zijn goede prestaties in de tweede helft tegen IJsland hebben Doku helemaal bovenaan het verlanglijstje gezet.

Kompany
The Citizens lijken ook een grote kans te maken om Doku in huis te halen. Het kan daarvoor rekenen op de hulp van Vincent Kompany. Momenteel coach van RSC Anderlecht, maar ook een icoon bij Man City. Toch zal de Engelse club flink in de buidel moeten tasten voor Doku. Er wordt gesproken van een bedrag van rond de 21 miljoen euro.

Net zoals Liverpool denkt Man City er dan ook aan om Doku meteen terug uit te lenen na zijn transfer. Daar kan ook Anderlecht van profiteren, als Man City beslist om hem nog een extra seizoen in België te stallen.