Fans staan voor terugkeer: Wie deze keer niet geloot werd, volgende keer wel

Fans staan voor terugkeer: "Wie deze keer niet geloot werd, volgende keer wel"

Gepubliceerd: donderdag 10 september 2020 om 16:23do 10-09-2020 om 16:23

Het komende weekend in de Jupiler Pro League belooft nu al speciaal te worden. Voor het eerst sinds de corona-uitbraak zullen de Belgische voetbalfans weer een wedstrijd van hun favoriete elftal mogen bijwonen. Gert Van Dyck, directielid van KV Mechelen, legt uit hoe dat bij zijn club in het werk gaat.

"Staan mag niet volgens het protocol, dus hebben we nog last minute naar een oplossing gezocht," start Van Dyck zijn uitleg bij Sporza. "We zijn heel blij dat we zo zaterdag 5.200 supporters mogen verwelkomen. Zij zullen in bubbels van vijf of minder in het stadion zitten. Ook de spelers hunkeren al weken naar de steun van de fans."

 "De eerste fans zullen er al twee uur voor de wedstrijd moeten zijn, 1,5u na de match vertrekken de laatste supporters. De instroom duurt langer omdat we ook nog moeten fouilleren en ontsmetten. Bij het naar buiten gaan, moet elk vak apart naar de uitgang." 

Elk om beurt
Als je meer dan 10.000 abonnementhouders hebt, kan je natuurlijk niet iedereen tegelijk tevreden stellen. "Er hadden zich 9.000 mensen geregistreerd. Een softwareprogramma heeft alle beschikbare plaatsjes verdeeld. Wie deze keer niet geloot werd, zal er volgende keer wel zeker bij zijn", verzekert Van Dyck.

"Rendabel is het zeker niet. Er zijn meer veiligheidsmaatregelen, meer personeel, de kosten liggen hoger. Maar we hebben ook 11.200 abonnementen verkocht aan mensen die zonder enige garantie op wedstrijden gewoon betaald hebben. Dit is onze manier om iets terug te geven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws