UPDATE: 'Standard krijgt goed nieuws over Montanier en Amallah'

UPDATE: 'Standard krijgt goed nieuws over Montanier en Amallah'

10-09-2020 14:30 Laatste update: 18:47
11

Na de positieve coronatest van Club Brugge-speler Brandon Mechele, houden ze ook bij Standard Luik hun hart vast. Coach Philippe Montanier verscheen deze middag niet op het appel tijdens de geplande persbabbel en ook rond Selim Amallah hangen vraagtekens. Beide heren worden uit voorzorg apart gehouden en hun testen worden opnieuw geanalyseerd door het labo.

Voor de duidelijkheid, zowel Amallah als Montanier legde geen positieve test af, maar in het laboratorium werden hun testen geanalyseerd als 'twijfelgevallen'. Daarom neemt men bij Standard het zekere voor het onzekere en wacht het de nieuwe resultaten af vooraleer het duo zich terug onder de groep mengt.

"We hebben besloten om de speler alleen te laten trainen. Mickael Debève en Eric Deflandre leidden de training in plaats van Montanier. Na de training werd hij uit veiligheid apart genomen in afwachting van de resultaten", zei Alexandre Grosjan, CEO van de Rouches, bij La Dernière Heure. De nieuwe resultaten zijn nog niet binnen.

Update: Standard mag opgelucht ademhalen. Volgens Het Belang van Limburg waren de testen vals alarm. Uit tweede tests bleek dat Amallah en Montanier het coronavirus niet hebben opgelopen.