'Goed en minder goed nieuws uit de Genkse ziekenboeg'

'Goed en minder goed nieuws uit de Genkse ziekenboeg'

10-09-2020 14:00
3

Bij KRC Genk hebben ze met vijf op twaalf hun competitiestart enigszins gemist. Enkele nieuwkomers konden hun stempel nog niet drukken, terwijl andere titularissen nog in de lappenmand lagen. Over die laatste groep is er nu vooral goed nieuws. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Zo gaat het met Kristian Thorstvedt de goede kant uit. De Noor liep enkele speeldagen na de winterbreak een vervelende blessure op, maar de kwaaltjes lijken nu allemaal verleden tijd. De controlerende middenvelder speelde al 45 minuten mee in de oefenpot tegen Seraing en traint ook weer voluit.

Er was ook goed nieuws voor de spitsen van de Limburgers: Paul Onuachu en Cyriel Dessers. Beide aanvallers waren voor aanvang van de laatste partij voor de interlandbreak niet 100%, al moet Dessers wel heel de match volmaken. Hij is eindelijk verlost van de hoofdklachten, ten gevolge van een duel op training. Ook de rugproblemen van Onuachu zijn van de baan.

De positieve update vanuit de Genkse kleedkamer wordt wel overschaduwd door een terugval bij Bryan Heynen. De middenvelder is herstellende van een zware kruisbandblessure. Hij trainde sinds kort terug met de groep, maar heeft nu last van overbelasting. Hij doet het de komende tijd iets rustiger aan.