Gent en Bölöni hopen op fitte Odjidja: ‘Daar ben ik wel wat bang voor’

Gent en Bölöni hopen op fitte Odjidja: ‘Daar ben ik wel wat bang voor’

10-09-2020 12:45
13

Vrijdagavond neemt KAA Gent het op tegen KAS Eupen. Of dat met of zonder Vadis Odjidja zal zijn is nog maar de vraag. In Gent hopen ze alvast dat Vadis fit én coronavrij wordt bevonden.

Gent moet het al even zonder zijn sleutelspeler doen, Odjidja sukkelt al een tijdje met zijn knie. Odjidja trok naar Kroatië om de pijnlijke knie te laten behandelen. De therapie was heilzaam, maar op de terugweg liep de aanvoerder wel een andere kwaal op. De gebruikelijke testrondes brachten aan het licht dat Odjidja besmet was met het coronavirus.

Zoals het protocol het voorschrijft moest de middenvelder zeven dagen in quarantaine. Normaalgezien is hij net op tijd weer inzetbaar voor de wedstrijden tegen Eupen en Rapid Wien, door de quarantaine kon Odjidja echter geen groepstrainingen afwerken. "Omdat hij niet met de groep heeft kunnen trainen is zijn knie niet noemenswaardig op de proef gesteld", toont Bölöni zich bezorgd in Het Laatste Nieuws.

"Hopelijk komt er geen negatieve reactie als hij speelt, maar ik ben daar wel een beetje bang voor", vervolgt de trainer. Een nieuwe blessure is dan ook te vermijden, ook voor Bölöni is Odjidja een sleutelspeler. "Hij heeft het me als tegenstander vaak erg moeilijk gemaakt. Ik hou enorm van hem als voetballer."