Update: PSG bevestigt akkoord met AS Roma over opvolger van Meunier

Update: PSG bevestigt akkoord met AS Roma over opvolger van Meunier

10-09-2020 11:56 Laatste update: 11-09-2020 18:53
5

Alessandro Florenzi is hard op weg naar de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. De club uit Parijs neemt de rechtsback naar verluidt op huurbasis over van Roma, met een optie tot koop. Florenzi moet de vervanger van Thomas Meunier worden. De Rode Duivel trok naar Dortmund.

Dat melden meerdere Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport en Sky Sport Italia. Florenzi moet bij PSG de opvolger worden van de naar Borussia Dortmund vertrokken Thomas Meunier. Florenzi speelde het laatste halfjaar op huurbasis bij Valencia, maar kwam daar vanwege een blessure en het coronavirus nauwelijks in actie.

Roma-coach Paulo Fonseca heef de formatie van zijn elftal onlangs veranderd naar een systeem met drie centrale verdedigers, waardoor Flozenzi op het middenveld terecht zou komen. De trainer ziet echter geen toekomst voor Florenzi bij Roma. 

Florenzi zou in Parijs de ploeggenoot worden van zijn landgenoot Marco Verratti, terwijl voormalig Internazionale-spits Mauro Icardi ook onder contract staat bij de club.

Update: PSG heeft Florenzi binnen, zo meldt de club. De rechtsback wordt tot volgend jaar zomer gehuurd van AS Roma en kan dan definitief worden overgenomen, mocht hij bevallen. Naar verluidt ligt de koopoptie op negen miljoen euro.