Beerschot maakt balans op: “Geen reden op achterover te gaan leunen”

Beerschot maakt balans op: “Geen reden op achterover te gaan leunen”

10-09-2020 10:45
1

Promovendus Beerschot is sterk aan het seizoen begonnen. Op de webstek maakt trainer William Still de balans op. Komende speeldag staat KRC Genk op het programma.

Beerschot is niet van plan achterover te gaan leunen. “Ik heb altijd geloofd in deze groep maar er is geen reden om achterover te gaan leunen. We moeten blijven gaan, te beginnen tegen Genk. Ik kijk enorm uit naar die match. Onze spelers beseffen dat zij op papier niet de beste kern van de wereld vormen en dat zij allemaal geen perfecte voetballers zijn maar samen, als een geheel, toch veel kunnen bereiken.”

Toch ziet Still ook veel kwaliteit in de kern van Beerschot. “Pas op, wij hebben ook goede voetballers. Voetballers waaraan de buitenwereld misschien twijfelde maar waarvan wij wisten dat ze goed genoeg waren voor 1A. Ik heb trouwens altijd geloofd in deze groep. Ik wist dat we nog konden stijgen op het moment dat Hernan vorig seizoen overnam.”

“Voor mij tellen maar twee dingen. Winnen en spelers beter maken. En spelers beter maken, gaat over meer dan techniek en tactiek. Ik probeer op alle vlak door te dringen tot hen. Het zijn niet zomaar spelers, het zijn mensen en persoonlijkheden die ik probeer te begrijpen en waarmee ik probeer rekening te houden”, aldus Still.