'Barcelona worstelt met la gran decisión: ervaren Memphis of toptalent Fati'

'Barcelona worstelt met la gran decisión: ervaren Memphis of toptalent Fati'

10-09-2020 10:01
40

De mogelijke transfer van Memphis Depay zorgt voor een intern debat bij FC Barcelona. Volgens El Mundo Deportivo is er een stroming binnen de Catalaanse club die vindt dat trainer Ronald Koeman zijn vertrouwen moet geven aan Ansu Fati. De sportkrant rept van 'la gran decisión'.

Barça en Koeman hebben Luis Suárez te kennen gegeven dat hij deze zomer beter kan vertrekken. Lautaro Martínez was zijn gedroomde opvolger, maar Barcelona kan hem niet betalen. Daardoor worden de pijlen nu op Memphis Depay gericht, maar de vraag heerst of de club zijn geld wel moet uitgeven aan de Oranje-international. Veel is er namelijk niet te besteden in Camp Nou.

Koeman wil iemand die direct levert, maar Memphis is geen pure nummer negen zoals Suárez. Daarom gaan er stemmen op bij Barça om voor Ansu Fati te kiezen, weet MD. De Spaanse bondscoach Luis Enrique gooide het zeventienjarige toptalent zondag nog voor de leeuwen in het Nations League-duel met Oekraïne. Dat vertrouwen beschaamde de aanvaller niet met een fraaie treffer.

De komst van Memphis zou de ontwikkeling van Fati alleen maar in de weg staan, zo stellen de sceptici binnen Barça. Met Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Francisco Trincão, Martin Braithwaite en Fati zelf heeft Koeman al de nodige aanvallende opties.

Tot slot speelt ook de interesse van andere Europese topclubs in Fati een rol. Als het perspectief voor de aanvaller beperkt is, dan zullen de aanbiedingen ongetwijfeld binnenstromen bij zaakwaarnemer Jorge Mendes.