Niet de allerbeste Doku bij Rode Duivels, maar: ‘Hij gaat ons nog veel plezieren'

Niet de allerbeste Doku bij Rode Duivels, maar: ‘Hij gaat ons nog veel plezieren'

09-09-2020 23:15
17

Roberto Martinez verraste vriend en vijand door dinsdagavond Jeremy Doku een basisplaats te gunnen. De ruwe diamant van Anderlecht kende een lastig begin tegen IJsland, maar herpakte zich met een doelpunt. Peter Vandenbempt analyseert zijn prestatie.

"Ik ben heel blij voor Doku dat hij nog heel veel heeft goedgemaakt in dat laatste kwartier, het eerste uur was gewoon matig", aldus Vandenbempt bij Sporza. Dat klinkt misschien streng, maar de analist bedoelt het niet slecht. "Dat is ook helemaal niet erg, op termijn zal hij wel een vaste waarde worden."

Doku leek in de eerste helft van de wedstrijd plankenkoorts te hebben, ook Vandenbempt zag dat. "Hij miste zijn controles, en ging geen enkele keer op zijn man af. Dat vind ik eigenlijk nog ontroerend en sympathiek", gaat Vandenbempt verder.

Ook Roberto Martinez kreeg nog een pluim van de radioman. "Het pleit toch voor hem dat hij Doku laat staan. Als hij hem er na 70 minuten had afgehaald, dan ging Doku gedesillusioneerd naar huis. Nu op een wolk, dat is een groot verschil. Tegen IJsland gaat dat ook, op een kwartfinale van het EK is dat een ander verhaal. Maar Doku zal ons land nog veel plezier bezorgen", besluit Vandenbempt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie