Jonge Duivels vermorzelen Duitsland: Maximaal geprofiteerd van onze snelheid

Jonge Duivels vermorzelen Duitsland: "Maximaal geprofiteerd van onze snelheid"

09-09-2020 20:43

De Belgische U21 heeft dinsdagavond voor de tweede keer in de EK-kwalificatie gewonnen tegen Duitsland. De troepen van Jacky Mathijssen wonnen met 4-1. De bondscoach was na de wedstrijd lyrisch over de prestatie van zijn selectie.

Mathijssen nam het roer over bij de Belgische beloften na het vertrek van Johan Walem. "Die 2-3 in Duitsland van een paar maanden geleden heeft ons in de running gehouden", vertelde Mathijssen aan Sporza. "Er was veel vertrouwen, al wisten we ook dat de omstandigheden wat mee moesten zitten. In deze jeugdcategorie is Duitsland een topteam."

"Maar de omstandigheden zaten mee en we hebben in de omschakeling ook maximaal geprofiteerd van onze snelheid voorin. Bovendien maakte Duitsland met die rode kaart een fatale fout. We profiteerden daarvan door ook nog een doelpunt te maken en vanaf dan hadden we de controle."

Duitsland kon in de eerste helft nog gelijkmaken, na een doelpunt van Anderlecht-spits Lukas Nmecha. "Die tegengoal viel op een ambetant moment en op een ambetante manier. Dat hadden we beter kunnen doen", vervolgde Mathijssen. "Maar tijdens de rust hadden we wel het zelfbewustzijn om de situatie om te zetten in een overwinning en dat hebben we prachtig gedaan", besloot Mathijssen.