'AS Roma hakt knoop door over Kluivert na blessure van Zaniolo'

'AS Roma hakt knoop door over Kluivert na blessure van Zaniolo'

09-09-2020 17:00

Justin Kluivert blijft voorlopig toch bij AS Roma, meldt Corriere dello Sport. De 21-jarige ex-Ajacied kwam tijdens de laatste maanden van het vorige seizoen slechts mondjesmaat in actie en leek op weg naar de uitgang: de Giallorossi hebben echter besloten om de tweevoudig Oranje-international alsnog binnenboord te houden, klinkt het.

Kluivert heeft twee seizoenen in het Stadio Olimpico achter de rug en staat nog drie jaar onder contract. Roma was bereid om hem te verkopen, maar heeft volgens Corriere dello Sport geen aanbiedingen ontvangen die financieel aantrekkelijk genoeg waren. Serie B-kampioen Benevento was in de markt, maar heeft bot gevangen in Rome.

Bovendien is één van Kluiverts concurrenten voor langere tijd weggevallen: de onfortuinlijke Nicolò Zaniolo liep maandag tijdens Nederland-Italië voor de tweede keer in één jaar tijd een kruisbandblessure op. Roma heeft hierdoor besloten om de geboren Zaandammer voorlopig het voordeel van de twijfel te geven. Kluivert krijgt in ieder geval tot januari de tijd om zijn belofte waar te maken. Roma zou na de winterstop alsnog kunnen beslissen om hem tijdelijk elders te stallen.