Martinez over Hazard: “Fans Real Madrid moeten zich geen zorgen maken”

Martinez over Hazard: “Fans Real Madrid moeten zich geen zorgen maken”

09-09-2020 13:46 Laatste update: 13:54
4

Eden Hazard kwam niet in de actie voor de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen Denemarken en IJsland. Tegenover het voetbalprogramma ‘El Partidazo’ van de Spaanse nationale zender Cadena Cope liet de bondscoach zich uit over de situatie.

Martinez stelt de supporters van Real Madrid gerust. Hazard was bij de Rode Duivels zonder een minuut te spelen. “De supporters van Real Madrid hoeven zich geen zorgen te maken. Medisch gezien is hij 100% fit. Hij heeft geen pijn meer aan de enkel. Hij mist gewoon wedstrijdritme.”

Hazard moet zijn enkel nog versterken. “Wij hebben individueel gewerkt met Eden en ook voor een deel in groepsverband. Met de bedoeling om hem meer volume te geven en om zijn spierweefsel in de enkel te versterken. Je mag niet vergeten dat het in maart om een bijzonder zware operatie ging."

Ritme
Hazard mist vooral wedstrijdritme. “Eden zou nu minuten moeten kunnen maken in een paar vriendschappelijke wedstrijden, maar hij is zeker niet klaar om te spelen in officiële duels – dat ritme heeft hij nog niet. Ik had het wel kúnnen doen, maar daar doen we niemand een plezier mee. Hazard moet 100% zijn – hij is een speler die het moet hebben van sprinten, versnellingen, stoppen en weer vertrekken.”

Relatie Real
“Wat wij de voorbije tien dagen deden, was besproken met de club”, gaat Martinez verder. “De relatie met Madrid is geweldig. Ik heb uitgelegd aan de club dat Eden onze captain is en dat we hem na een afwezigheid van tien maanden nodig hadden in de kleedkamer. Van daaruit hebben wij een veertiental trainingssessies gedaan met Eden in nauw overleg met Madrid.” Volgens Martinez zou Hazard ook nog zo’n zestigtal trainingssessies nodig hebben.