'Officieel Man City-bod op Messi lekt uit: 200 miljoen euro plus CL-bonussen'

'Officieel Man City-bod op Messi lekt uit: 200 miljoen euro plus CL-bonussen'

09-09-2020 13:27
7

Lionel Messi maakte vorig weekend bekend definitief bij Barcelona te blijven, maar het had heel anders kunnen lopen. Een Zwitserse krant heeft een 'officieel' bod van Manchester City op de Argentijn in handen.

Maandag stond de steraanvaller van de formatie van trainer Ronald Koeman voor het eerst op het trainingsveld na een slepende transfersoap. Uiteindelijk hakte Messi zelf de knoop door en besloot hij om in Camp Nou te blijven. Dat had echter heel anders kunnen uitpakken: het Zwitserse L'Illustré heeft een 'officieel' bod van Manchester City op de Argentijn in handen.

In dat document valt te lezen dat Txiki Begiristain, directeur voetbalzaken van City, een bod van 200 miljoen euro op Messi uitbrengt. Daarbij wil de Engelse club 100 miljoen direct aftikken en de overige 100 over twee periodes. Ook wil Begiristain eventueel een extra bonus van 20 miljoen bespreken als City de Champions League zou winnen.

Vertegenwoordigers van The Citizens hebben echter aan El Mundo Deportivo laten weten dat het papier nep is en dat de club nooit een officieel bod heeft uitgebracht. Een dergelijke operatie zou financieel niet haalbaar zijn voor de Engelsen.