Update: ‘Inter wil Kanté binnenhalen, Nainggolan mag andere oorden opzoeken’

Update: ‘Inter wil Kanté binnenhalen, Nainggolan mag andere oorden opzoeken’

09-09-2020 12:40 Laatste update: 26-09-2020 09:28
1

FC Barcelona en Arturo Vidal gaan op korte termijn uit elkaar. Dat melden Mundo Deportivo en Gazzetta dello Sport. De Chileense middenvelder is hard op weg naar Internazionale.

De transfer wordt vermoedelijk op korte termijn afgerond, klinkt het. Vidal heeft geen toekomst onder de nieuwe Barça-trainer Ronald Koeman en bereikte afgelopen weekend een persoonlijk akkoord met Inter. Om alle partijen definitief bij elkaar te brengen, moest hij zelf water bij de wijn door: Vidal ziet af van zijn resterende salaris - zo'n 8 miljoen euro. Hij lag nog één jaar vast in Camp Nou.

Verwacht wordt dat Vidal deze week nog wordt gepresenteerd door Inter, hoewel hij dinsdag nog wel trainde in Barcelona. De Milanese club had aanvankelijk zijn zinnen gezet op Sandro Tonali, maar het wonderkind van Brescia kiest voor AC Milan. Vidal speelde in Italië eerder voor Juventus. Hij is na Ivan Rakitic de tweede grootverdiener die Barça verlaat na de komst van Koeman. Luis Suárez volgt mogelijk snel. Hij is op weg naar Juventus.

Update: Het heeft er alle schijn van dat Vidal eerstdaags wordt voorgesteld bij Inter. Italiaans transferexpert Gianluca Di Marzio meldt immers dat de middenvelder en Inter tot een akkoord zijn gekomen en dat hij zondagavond afzakt naar Italië. De komst van Vidal is een domper voor Radja Nainggolan, die hierdoor wellicht andere oorden zal moeten opzoeken. Hij speelt op dezelfde positie als de Chileen en hanteert een gelijkaardige speelstijl. Onder meer ex-club Cagliari toonde eerder al interesse om Nainggolan opnieuw in te lijven.

Update: Volgens Tuttosport wil Internazionale N’golo Kanté van Chelsea binnenhalen. De Italiaanse club heeft daarvoor echter centen nodig. Marcelo Brozovic en Radja Nainggolan mogen naar verluidt vertrekken.