Pro League verwelkomt weer publiek: 'Breng de passie terug, laat racisme buiten'

Pro League verwelkomt weer publiek: 'Breng de passie terug, laat racisme buiten'

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2020 om 11:40wo 09-09-2020 om 11:40

Vanaf dit weekend mag er weer beperkt publiek aanwezig zijn in de Jupiler Pro League. Bij de Pro League ontvangen ze de fans weer met open armen, maar vraagt men om het racisme uit de stadions te laten.

“Het voetbal was de voorbije maanden niet hetzelfde. We hebben allemaal de passie en de beleving van onze wedstrijden gemist. Wat we echter niet gemist hebben, is negatief gedrag dat onze sport schaadt, zoals het racisme dat soms in de tribunes te horen was. We zijn bijzonder blij dat we vanaf dit weekend de fans en de bijhorende passie opnieuw mogen verwelkomen. Maar we hopen allemaal samen dat het racisme géén terugkeer meer maakt. Daarom brengt de spot een hoopvolle, maar niet mis te verstane boodschap: 'Bring passion back. Keep racism out'.", aldus Stijn Van Bever, Head of Communication bij Pro League.

“Samen met de honderdduizenden voetbalfans in ons land hebben wij de unieke ervaring van een live voetbalmatch enorm gemist. En nu het terug kan, hopen we dat de passie voor voetbal eens te meer terugkeert. Maar dan zonder racisme. Als favoriete pilsbier van de Belgen zien we het als onze verantwoordelijkheid om deze boodschap mee uit te dragen", zegt Josse Peremans, marketing manager van Jupiler.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws