Club Brugge was voor mij een droomtransfer, maar in het begin zwaar

"Club Brugge was voor mij een droomtransfer, maar in het begin zwaar"

09-09-2020 11:00
16

De fans van Club Brugge hebben Mathew Ryan nog altijd in het hart zitten. De liefde bestaat ook omgekeerd. Bij Aussies Abroad vertelt Ryan over zijn overgang van Central Coast Mariners naar Club Brugge. 

"Ik ging van Australië naar Club Brugge. Voor mij was dat de droom. Ik wist dat de club heel wat geschiedenis had. In de voetbalwereld krijgt Club Brugge veel respect. Het is ook regelmatig actief in de Champions League. En het had ook al de nodige prijzen gewonnen. Dat Club Brugge mij koos maakte mij enthousiast", aldus de Australische doelman. 

Voor Ryan was het wel even wennen in België. "Ik weet nog altijd de eerste dag dat ik blij Club Brugge arriveerde. Toen ik mijn koffers pakte, besefte ik dat ik mijn familie had verlaten. In het begin was dat wel heel zwaar. Ik kreeg er zelfs de tranen van in mijn ogen. Plots zat ik aan de hele andere kant van de wereld in vergelijking met iedereen die ik kende."

De start was zwaar, maar daarna kwam alles in orde. "In het begin was ik nog meer onzeker, omdat ik niet wist of ik wel echt de nummer één zou worden. Maar ik deed wat er moest gedaan worden. Ik rechtte mijn rug. Ik werkte ervoor en mijn concurrent (Vladan Kujović, nvdr) raakte geblesseerd, waardoor er voor mij een kans ontstond."

"Tijdens de voorbereiding mocht ik spelen en ook op de openingsspeeldag, ondanks dat mijn concurrent weer fit was. De trainer (Michel Preud'homme, nvdr) bleef voor mij kiezen en ik speelde nagenoeg alles. In mijn tijd bij Club Brugge creëerde ik mooie herinneringen, die mij altijd zullen bij blijven."