Niet goed genoeg voor Anderlecht, nu dé grote uitblinker bij Jonge Duivels

Niet goed genoeg voor Anderlecht, nu dé grote uitblinker bij Jonge Duivels

09-09-2020 08:45 Laatste update: 08:53
17

Mike Trésor Ndayishimiye maakte dinsdag een goede beurt bij de Belgische U21. Tegen Duitsland was de Willem II-sterkhouder goed voor twee doelpunten en twee assists. Bondscoach Jacky Mathijssen was onder de indruk van de 21-jarige debutant.

"Ik ga hier niet de prestatie van elke speler individueel bespreken. Maar voor Mike Trésor ga ik een uitzondering maken", vertelde Mathijssen in Het Nieuwsblad. "Na zo'n wedstrijd verdient hij dat. Je moet weten dat hij tot een week geleden eigenlijk niet in de ploeg stond, want normaal zou Jérémy Doku op zijn plaats staan. Hij heeft de knop dus héél snel omgedraaid. Dat moet je kunnen. Ja, die jongen is goed bezig."

Enkele jaren geleden was Ndayishimiye niet goed genoeg voor RSC Anderlecht, waarna hij in Nederland wel ontbolsterde. "Ik denk dat de timing van The Project voor mij gewoon een beetje verkeerd zat. In mijn tijd gaf het bestuur minder snel kansen. Dat maakt het voor jonge spelers natuurlijk moeilijk om de stap naar het eerste elftal te zetten." Intussen staat onze landgenoot op de radar van Wolverhampton, Leeds United en Hellas Verona.