Martinez vol lof na België-IJsland: Voor het doel waren wij uitermate sterk

Martinez vol lof na België-IJsland: "Voor het doel waren wij uitermate sterk"

09-09-2020 07:45
4

Na een aarzelende start wonnen de Rode Duivels uiteindelijk vlot van IJsland met 5-1. Roberto Martinez was na afloop dan ook een gelukkige man. De Spanjaard zag hoe de stugge bezoekers het België in het begin knap lastig maakten, zo vertelde hij na afloop bij Sporza.

De Rode Duivels kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand. "IJsland maakte het ons moeilijk. Ze speelden zoals we wel wat hadden verwacht, maar voor het doel waren wij uitermate sterk. In de tweede helft kwamen we een stuk beter voor de dag, ook defensief. Of mijn spelers soms gefrustreerd waren? Zo zou ik het niet noemen", aldus Martinez.  

"Het is internationaal voetbal en de spelers willen gewoon goed presteren. Als het dan niet meteen lukt, jaagt hen dat wel wat op, maar niet op een slechte manier. We moesten de ruimte vinden en Yari Verschaeren, om maar een naam te noemen, deed dat meesterlijk. Hij is briljant op de kleine ruimte. Ik ben erg tevreden met de collectieve en individuele prestaties van vandaag", besluit de bondscoach.