VP-Rapport: Doku redt zijn wedstrijd, De Bruyne patron van dit team

08-09-2020 23:39 Laatste update: 09-09-2020 13:00
24

De Rode Duivels voetbalden zich langs IJsland. Enkele spelers blonken uit, enkele bleven onzichtbaar. In het VP-Rapport bekijken we de wedstrijd van elke speler na de 5-1 zege van België.

Casteels - 6
Een jammerlijke avond voor Koen Casteels. Eerst en vooral: een afgeweken bal via Denayer vloog over Casteels binnen. Verder een rustige avond met vooral voetenwerk. Een duel met de IJslandse spits betekende het einde van zijn wedstrijd. Jammer voor Casteels.

Denayer - 7
Denayer deed wat van hem verwacht werd. Hij leverde goed werk en was niet op veel fouten te betrappen. In het uitvoetballen liet hij het initiatief aan zijn kompanen in de verdediging of De Bruyne die de bal kwam vragen. Goede wedstrijd.

Alderwerireld - 8
Alderweireld speelde een autoritaire wedstrijd. Elke diepe bal of voorzet waren een prooi voor de jubilaris. Samen met Vertonghen en Denayer vormde hij een zeer goed trio. In het uitvoetballen kon hij de bal vaak kwijt op de flank. Weinig te bemerken op zijn wedstrijd.

Vertonghen - 7
Ook Vertonghen kende een rustige avond. De Benfica-verdediger moest niet veel ingrijpen, maar kon van achteruit het middenveld coachen. Enkele keren verslikte hij zich in een controle, maar over het algemeen speelde hij een secure wedstrijd met scherpe tackles zoals we van hem gewend zijn.

Meunier - 7
Meunier vervulde zijn offensieve rol in de eerste helft niet volledig. Er ging weinig dreiging uit van hem, mede door het trage spel vanuit de verdediging. In de tweede helft vormde hij met Mertens een dodelijk duo. Hij haalde talloze keren de achterlijn en liep de linksachter van IJsland plat.

Witsel- 7
In de eerste helft was het lichtpuntje de 1-1, maar ook Witsel moest het hebben van zijn tweede helft. Daar ontplooide hij zich tot excellente controleur die veel aanvallen onschadelijk maakte. Ook offensief droeg de middenvelder zijn steentje bij met enkele knappe schoten.

De Bruyne - 8
De Bruyne toonde zich de hele wedstrijd actief in balbezit- en verlies. In de eerste helft was niet elke pas even zuiver, maar telkens nam hij vanuit de verdediging het heft in handen. In de tweede helft ging het samen met de hele ploeg bergopwaarts. Hij vergat alle commotie van de afgelopen week en mag tevreden zijn over zijn wedstrijd.

Mertens-8
Mertens toonde zich tegen IJsland als dodelijke aanvaller. In de eerste helft zorgde hij mede voor de 1-1 en had hij tweemaal de 3-1 aan de voet. In de tweede helft zorgde hij samen met Meunier voor enkele dodelijke aanvallen.

Doku - 6,5
Doku maakte de verwachtingen niet helemaal waar met slechte controles en een onzichtbare eerste helft. In de tweede helft rechtte hij wel de rug, hij toonde de juiste mentaliteit en bedankte Martinez voor de basisplaats met een knappe goal. Dit maakte zijn wedstrijd goed, maar zelf weet hij dat het beter moet.

T. Hazard - 6
Hazard werd goed weggestopt door de defensie van IJsland. De aanvaller kon nooit echt zijn stempel drukken op de wedstrijd. In de tweede helft wisselde hij goede dribbels af met slechte maar in balbezit kon hij niet genoeg de bal opeisen of een aanval afwerken. Hij werd vervangen door Verschaeren.

Batshuayi - 8
Batshuayi was een zeer goede vervanger voor Lukaku. De spits is man van de wedstrijd met zijn twee doelpunten. Het gevaar dat van hem uitging in de tweede helft was zeer waardevol voor het verloop van de wedstrijd. Mertens en De Bruyne hadden veel aan Batshuayi. Aanbieden en diep lopen waren geen probleem.