Ronaldo de grote man bij Portugal, Frankrijk wint weer van Kroatië

08-09-2020 23:33 Laatste update: 23:38

Net zoals tijdens de finale van het WK won Frankrijk van Kroatië. Nog in de Nations League was Cristiano Ronaldo de grote man bij Portugal. CR7 scoorde zijn 100e interlandtreffer.

Denemarken - Engeland 0-0
Engeland verzuimde om gelijke tred te houden met België. The Three Lions moesten het in en tegen Denemarken zonder de weggestuurden Phil Foden en Mason Greenwood stellen. Zonder de impulsen van het veelbesproken duo werd er niet gescoord: 0-0.

Frankrijk - Kroatië 4-2
De reprise van de WK-finale van 2018 tussen Frankrijk en Kroatië werd in exact dezelfde cijfers een prooi voor Les Bleus: 4-2. Dejan Lovren zette Kroatië op voorsprong met een knappe goal, maar kort voor rust draaide Frankrijk de rollen om. Na een fraaie aanval tekende Antoine Griezmann voor de gelijkmaker. Ook de 2-1 mocht er zijn. Wissam Ben Yedder bediende Anthony Martial, die de bal via doelman Dominik Livakovic in het doel zag verdwijnen.

In de tweede helft maakte Josip Brekalo er met een rommelgoal weer 2-2 van, maar de Fransen gingen - met debutant Eduardo Camavinga - uiteindelijk met de zege aan de haal. Dayot Upamecano kopte de 2-3 binnen en Olivier Giroud zorgde voor de beslissing. De wereldkampioen blijft daarmee foutloos in groep 3 van de Nations League.

Zweden - Portugal 0-2
Cristiano Ronaldo eiste de absolute hoofdrol op bij Zweden - Portugal. De aanvaller tekende kort voor rust voor zijn honderdste interlandgoal door een vrije trap schitterend binnen te schieten. Hij is de eerste Europese voetballer die die mijlpaal bereikt. Twintig minuten voor tijd zorgde de 35-jarige ster ook op fraaie wijze voor de beslissing: 2-0. Portugal komt daardoor net als Frankrijk op zes punten na twee duels.