Lyon vreest vertrek van Memphis naar Barcelona: 'Koeman is de trainer....'

Lyon vreest vertrek van Memphis naar Barcelona: 'Koeman is de trainer....'

Gepubliceerd: dinsdag 8 september 2020 om 23:15di 08-09-2020 om 23:15

Hoewel de strijdbare taal van voorzitter Jean-Michel Aulas anders doet vermoeden, zit Olympique Lyon met de situatie van Memphis Depay in zijn maag. Technisch directeur Juninho erkent dat de Franse club een bod van FC Barcelona niet zomaar kan afwijzen.

De Oranje-aanvaller lijkt zijn volgend jaar aflopende contract niet te willen verlengen. Les Gones moeten nu verkopen, anders lopen ze het risico dat hij transfervrij vertrekt. "Voor ons is het van belang om zijn verbintenis te verlengen. De voorzitter is in staat om die inspanning te leveren", zegt Junino tegen RMC Sport.

Tegelijkertijd is de Braziliaan dus niet al te optimistisch. "Na met Memphis te hebben gesproken, heb ik het gevoel dat het lastig gaat worden. Als een 26-jarige aan het eind van zijn contract zit en FC Barcelona zit achter hem aan – één van de grootste clubs ter wereld – dan gaat een speler dromen. Ik zou zeggen dat Memphis Depay een sterke positie heeft, want zijn contract loopt af."

En dus lijkt er voor Lyon niet veel anders op te zitten dan om tafel te gaan met Barça. "Als een voorstel van Barcelona komt, dan moeten we daar over nadenken", geeft Juninho toe. Tegelijkertijd benadrukt hij dat de Fransen niet zómaar overstag gaan. "Wij zijn in staat om Memphis om sportieve redenen tot het einde van het seizoen te behouden", doelt hij op de financiële situatie.

Ronald Koeman zou Memphis echter naar Camp Nou willen halen. "We hebben nog geen officieel voorstel ontvangen voor hem", benadrukt Juninho. "Memphis zei dat hij ook nog geen contact heeft met Barça. Maar Koeman is de trainer, dus misschien gaat het gebeuren. We weten het niet. De speler verkeert in een sterke positie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws