De Bruyne over zijn bijzondere week: “Ik ben hier om mijn job te doen”

De Bruyne over zijn bijzondere week: “Ik ben hier om mijn job te doen”

08-09-2020 22:55 Laatste update: 23:00
3

Kevin De Bruyne beleefde een bijzondere week. Er was de confrontatie met makelaar Patrick De Koster. Maar ook de geboorte van zijn dochter, het winnen van de Speler van het Jaar Award in de Premier League en de zege tegen IJsland.

"Voor mij is het een hele goede week geweest", vertelde De Bruyne na de 5-1 zege tegen IJsland aan VTM. "Het belangrijkste is natuurlijk dat mijn dochter geboren is. Met moeder en kind gaat het goed."

De Bruyne won wederom een persoonlijke award. "Nog nooit eerder won een voetballer van Manchester City de Speler van het Jaar-award. Het is mooi dat ik City op deze week kan vertegenwoordigen."

Tot slot aan de positieve kant was er de zege tegen IJsland. "Ik ben blij dat ik 75 minuten kon spelen. In het begin wilde ik geen risico nemen, want ik had weken drie weken niet echt getraind. Vorige week trainde ik wel met de fysio van City. Met Martinez had ik de laatste dagen veel contact."

De Bruyne kwam ook kort terug op het De Koster-verhaal. "Het goede en slechte neem je niet mee op het veld. Ik ben hier om mijn job te doen. Wat er buiten het veld gebeurt, blijft buiten het veld", aldus nog de middenvelder van Manchester City.