De wet van de sterkste: De Rode Duivels winnen van een onmondig IJsland

08-09-2020 22:45 Laatste update: 23:15
17

De Rode Duivels hebben 6 op 6 gepakt in hun eerste twee Nations League wedstrijden. Onze nationale ploeg won met 5-1 van IJsland en staat zo alleen aan de leiding van hun groep. Een snelle 0-1 werd uitgewist tot een 5-1 eindstand.

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Het aangekondigde defensieve IJsland voetbalde de eerste tien minuten aardig. Ze werden zelfs beloond met een spectaculair doelpunt. Via Denayer, paal en lat schoot Fridjonsson de 0-1 binnen. Het antwoord van de Rode Duivels liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later trapte Mertens een vrije trap tegen de paal. In de herneming kon Witsel binnenduwen. 1-1. Vier minuten later was het opnieuw prijs. Kristinsson kan een schot van Witsel niet klemmen. Batshuayi volgde goed en trapte de 2-1 tegen de touwen.

Na de doelpunten bleef het tempo laag. IJsland liet de bal aan België, maar veel gevaar werd daarmee niet gesticht. Mertens had nog tweemaal de kans op 3-1 maar werkte te onzuiver af. Ook Doku werd niet betrokken in het spel. De youngster die voor gevaar moest zorgen liet het in de eerste helft afweten.

In de tweede helft tapten de Rode Duivels uit een ander vaatje. Met sneller en efficiënter voetbal konden ze de defensie van IJsland ontmantelen. Na vijf minuten maakte Mertens de 3-1, toen leek de veer van de IJslanders gebroken. IJsland geraakte niet meer aan Mignolet, die de geblesseerde Catseels kwam vervangen. Na enkele hete standjes zorgde Batshuayi voor zijn tweede van de avond. Met een subliem hakje zorgde hij voor de 4-1.

Doku met zijn eerste
Ook Doku gaf een draai aan zijn wedstrijd door een schitterend doelpunt te scoren. De youngster draaide de bal in de verste hoek. 5-1. Verschaeren en Vanaken vervingen nog Hazard en De Bruyne, maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld. De Rode Duivels voetbalden de wedstrijd rustig uit. Mede dankzij de autoritaire sterkhouders en klassenflitsen van youngster winnen de Rode Duivels redelijk makkelijk van IJsland.

In de andere wedstrijd van de groep van de Belgen hielden Denemarken en Engeland elkaar in evenwicht. Het bleef 0-0. België staat zo aan kop met zes op zes.