'Koeman legt de zweep erop bij Barcelona: spelers geven Nederlander al bijnaam'

'Koeman legt de zweep erop bij Barcelona: spelers geven Nederlander al bijnaam'

08-09-2020 21:40
5

Ronald Koeman haalt in zijn eerste dagen als trainer van FC Barcelona de teugels aan. Volgens Marca heeft de Nederlander nu al een opmerkelijke bijnaam verdiend in de kleedkamer van de Catalanen: Sergeant Koeman.

De intensiteit op de trainingen van Barça voldeed de afgelopen jaren steeds minder aan de standaard, schetst de grootste sportkrant van Spanje dinsdag. Het gebrek aan intensiteit werd in het Champions League-duel met Bayern München (8-2) nog maar eens pijnlijk duidelijk. Koeman ziet het dan ook als één van zijn belangrijkste taken om daar verandering in te brengen.

De ex-bondscoach van Oranje legt de zweep er flink over op de trainingen, schrijft Marca. De sessies duren nu negentig minuten, in plaats van één uur. Ook is de intensiteit flink opgeschroefd. Vooral de oudere spelers in de selectie van Barça zouden dat flink voelen. Daarom wordt onder de spelers al gesproken van 'Sergeant Koeman'.

Eerder werd al duidelijk dat Koeman een 'Guardiola-regel' van stal heeft gehaald. De spelers moeten zich een uur voordat de training begint op de club melden.