OFFICIEEL: Everton slaat derde keer toe, Franse middenvelder tekent

OFFICIEEL: Everton slaat derde keer toe, Franse middenvelder tekent

08-09-2020 21:25

Everton pakt door. Na James Rodríguez hebben The Toffees zich nu ook versterkt met Abdoulaye Doucouré, die overkomt van Watford en een contract tot medio 2023 tekent op Goodison Park.

De 27-jarige Fransman is al de derde middenvelder die zich deze zomer bij de ploeg van manager Carlo Ancelotti voegt. Eerder werd Allan bij Napoli opgehaald en maandag stuntte Everton al met de komst van Real Madrid-spelmaker James.

Doucouré speelde sinds 2016 voor Watford, dat hem voor tien miljoen overnam van Stade Rennes. Volgens Engelse media levert hij nu meer dan het dubbele op. Daarmee tilt Everton zijn uitgaven deze zomer over de zeventig miljoen euro heen. Doucouré miste vorig seizoen slecht één wedstrijd in de Premier League door een schorsing. In 37 wedstrijden was de middenvelder vier keer trefzeker.

"Ik had interesse van andere clubs, maar Everton was de enige club waar ik heen wilde", stelt Doucouré. "Everton heeft een geweldige historie en het is de perfecte club voor een volgende stap in mijn carrière. Ik breng mijn energie met mij mee. Ik ben een sterke speler die veel rent en ik voel veel vertrouwen van de manager en het bestuur van de club."