Debuut voor Casteels waardoor Mignolet mijlpaal in mineur krijgt

Debuut voor Casteels waardoor Mignolet mijlpaal in mineur krijgt

08-09-2020 20:00
76

Dinsdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen IJsland. Simon Mignolet begint opnieuw op de bank. Voor de doelman is het de honderdste keer dat hij het wedstrijdblad haalt in een officiële wedstrijd van de nationale ploeg.

Ondanks de afwezigheid van Thibaut Courtois moet Mignolet vrede nemen met een plaats op de bank. De vaste nummer twee van de Rode Duivels zag Roberto Martinez tegen IJsland de voorkeur geven aan Koen Casteels. Voor de doelman van VfL Wolfsburg wordt de match in de Natioans League zijn debuut bij de nationale ploeg.

Mignolet verscheen voor de eerste keer op het wedstrijdblad van de Rode Duivels op 17 november 2010 tegen Rusland. Zijn debuut voor België vierde Mignolet op 25 maart 2011. België won toen tijdens de EK-kwalificatie met 0-2 op het veld van Oostenrijk.

Nu tien jaar later verschijnt Mignolet voor de 100e keer op het wedstrijdblad van een officiële erkende match van de Rode Duivels. Mignolet begon slecht 24 keer in de basis. 75 keer bleef hij op de bank. Nooit viel hij in. De kans is klein dat daar verandering in komt tijdens zijn jubileum. 

Mignolet zat ook op de bank toen België met 5-1 van Luxemburg won, maar de FIFA trok een streep door die wedstrijd. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots had immers toen te vaak gewisseld. Voor Sammy Bossut was die match erger. Het was zijn enige interland, maar de FIFA telde hem dus niet.