OFFICIEEL: Aston Villa verpulvert transferrecord van Wesley

OFFICIEEL: Aston Villa verpulvert transferrecord van Wesley

08-09-2020 19:30 Laatste update: 09-09-2020 12:45
3

Aston Villa staat op het punt om Ollie Watkins voor een recordbedrag aan te trekken. Dat melden Engelse media. Watkins heeft bij Brentford indruk gemaakt door aan de lopende band te scoren.

Volgens onder meer The Guardian, The Telegraph, de BBC en Sky Sports is Watkins hard op weg om speler van Aston Villa te worden. Voor ruim dertig miljoen euro maakt hij de transfer van Brentford naar Aston Villa, waar Anwar El Ghazi onder contract staat. Watkins moet nog wel medisch worden gekeurd.

De 24-jarige Watkins maakte vorig seizoen maar liefst 26 doelpunten. Brentford lijkt nu in drie jaar tijd maar liefst 28 miljoen euro winst op hem te maken. De club nam hem in 2017 voor twee miljoen over van League Two-club Exeter City. 

De transfersom kan oplopen tot 35 miljoen euro als bepaalde bonussen worden gehaald. Aston Villa gaf nog nooit zoveel geld uit aan een speler. Het record staat op naam van Wesley, die vorig jaar voor ruim 24 miljoen overkwam van Club Brugge.

Update: Aston Villa heeft zich officieel versterkt met Ollie Watkins. De Engelse aanvaller komt voor 30 miljoen euro over van Brentford FC en tekent voor vijf seizoenen. Afgelopen jaar was hij goed voor 26 goals in het Championship. "Ollie is één van de meest gewilde aanvallers van het land. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken", reageert manager Dean Smith.