Jonge Rode Duivels steken hand uit naar EK na vlotte winst tegen Duitsland

08-09-2020 18:02
14

De Belgische U21 heeft dinsdagavond een goede zaak gedaan in de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap. De troepen van Jacky Mathijssen hebben de topper in groep 9 gewonnen tegen Duitsland met overtuigende cijfers: 4-1.

De wedstrijd brak halfweg de eerst helft helemaal open. Nadat de Duitser Amos Peiper met rood naar de kleedkamer werd gestuurd mocht Mike Trésor aanleggen voor een vrije trap. De jonge Belg van Willem II zette de 1-0 op het scorebord, maar lang bleef die niet staan. Even later ging Daouda Peeters in de fout en mocht Lukas Nmecha aanleggen voor een strafschop. De huurling van Anderlecht twijfelde niet en scoorde de gelijkmaker.

Na een gelijkopgaande eerste helft begon België als een sneltrein aan het tweede bedrijf. Debutant Charles De Ketelaere maakte in zijn eerste wedstrijd meteen zijn eerste doelpunt en zette zijn ploeg weer op voorsprong. Nadien werd Duitsland helemaal opgerold door de Jonge Duivels. Tresor kon de voorsprong uitdiepen vanop de penaltystip na een fout op Lois Openda. Diezelfde kon in de slotfase de 4-1 eindstand vastleggen.

Dankzij deze overwinning doet de ploeg van Jacky Mathijssen een uitstekende zaak in kwalificaties voor het EK. België springt immers over Duitsland naar de eerste plaats in groep 9. De jonge Duivels hebben 10 punten uit 5 wedstrijden. De Duitsers volgen met 9 punten uit evenveel wedstrijden. In de volgende drie duels moet België het opnemen tegen Wales, Moldavië en Bosnië-Herzegovina. De groepswinnaars plaatsen zich automatisch voor het EK in Hongarije en Slovenië in 2022.

België: Svilar; Vanheusden (83' Faes), Bornauw, Delcroix; Saelemaekers (80'Busi), Peeters (46' Sambi Lokonga), Mangala, Amuzu (74' De Smet); De Ketelaere, Trésor; Openda (80' Colassin)

Doelpunten: 19 Trésor (1-0), 31' Nmecha (1-1), 51' De Ketelaere (2-1), 60' Trésor (3-1), 76' Openda (4-1)