Duivels spelen tegen veredeld B-elftal: Mission impossible om hier iets te halen

Duivels spelen tegen veredeld B-elftal: "Mission impossible om hier iets te halen"

08-09-2020 17:05
5

Na de droge 0-2-zege van de Rode Duivels op Denemarken staat dinsdagavond IJsland op het menu. De selectie wordt overal als stug omschreven, maar volgens twee Belgische IJslanders moeten de Belgen geen schrik hebben.

"Onze kanonnen zijn er niet", vertelt Arnar Vidarsson aan Het Laatste Nieuws. Inderdaad, met Gylfi Sigurdsson, Johann Berg Gudmundsson, Alfred Finnbogason, Runar Mar Sigurjonsson en Aron Gunnarsson bleven maar liefst vijf basisspelers thuis. "Je mag wel stellen dat het een mission impossible is om tegen dit België iets te halen."

Daar is ex-KRC Genk IJslander Thordur Gudjonsson het mee eens, in het licht van de grote hoeveelheid afwezigen. "Daar was bondscoach Hamren niet gelukkig mee", zegt hij bij Het Belang van Limburg.  "Aanvoerder Gunnarsson speelt voor Al-Arabi in Qatar en kreeg door corona geen toestemming om naar IJsland te vliegen en Runar Mar Sigurjonsson is geblesseerd."

De resterende drie namen pasten allen zonder reden. "Ze zijn wel allemaal dertig of ouder en zullen niet bijster lang meer meegaan op internationaal niveau. In dat opzicht zijn deze twee duels al een goede oefening met het oog op de toekomst", klinkt het.