UPDATE: 'Anderlecht wil niet reageren op FIFA-boete, Van Holsbeeck wel'

UPDATE: 'Anderlecht wil niet reageren op FIFA-boete, Van Holsbeeck wel'

08-09-2020 13:45 Laatste update: 16:35
28

Anderlecht moet 425.000 euro betalen aan de Thaise club Buriram United. Dat heeft de FIFA beslist volgens Sport/Footmagazine. Anderlecht is dat geld verschuldigd na de transfer van Frank Acheampong. 

In juli 2017 verhuurde Anderlecht de Ghanees met aankoopoptie aan Tianjin Teda, een Chinese club. De huurprijs bedroeg twee miljoen euro, de aankoopoptie 3,5 miljoen euro. Buriram had toen vijftien procent van de transferrechten op Acheampong, maar door die huurconstructie ontving de Thaise club dus minder geld. Daarom diende het een klacht in bij de FIFA.

De FIFA heeft hen nu ook gelijk gegeven. Aanvankelijk kregen ze amper 449.500 euro van Anderlecht, maar Buriram heeft recht op 825.000 euro. Met interest bijgerekend moet Anderlecht nog 425.000 euro bijbetalen. Anderlecht gaat niet in beroep en heeft 45 dagen de tijd om te betalen. Als dat niet gebeurt, dan riskeert het een transferverbod van liefst drie periodes. 

UPDATE: Paars-wit heeft aan Sport/Voetbalmagazine laten weten dat het 'voorlopig geen commentaar geeft op de zaak'. Herman Van Holsbeeck, die toen nog manager was bij Anderlecht, zegt bij het medium 'van niks te weten'. Wel kon het dat hij destijds 'het onderste uit de kan wou halen'. Eleven & Law, het kantoor dat de belangen van Buriram United behartigt, ten slotte bevestigt enkel dat de beslissing van de FIFA definitief is en dat er geen beroep kan worden aangetekend.