'De Nations League zorgt voor competitievervalsing, onaanvaardbaar'

'De Nations League zorgt voor competitievervalsing, onaanvaardbaar'

08-09-2020 13:15
39

Er was deze week al heel wat te doen rond Brandon Mechele en zijn positieve coronatest. Columnist François Colin valt niet bepaald van zijn stoel. Hij vindt het sowieso een slecht idee om de Nations League te laten doorgaan. 

'Frankrijk zag Kylian Mbappé uitvallen, België Brandon Mechele en Tsjechië is verplicht met een heel ander team aan te treden dan vorige week. De Belgische U17 telde zelfs veertien besmettingen. Het was voorspelbaar. Niet omdat er bij de nationale teams minder professioneel zou worden gewerkt, maar omdat nieuwe bubbels (sorry) worden gevormd en dat de regels er minder strak zijn dan bij de clubs', klinkt het bij De Witte Duivel.

Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de competities. 'Brandon Mechele is dit weekeinde niet beschikbaar. De nationale ploegen zorgen dus voor competitievervalsing en dat is onaanvaardbaar. En wat komt er nog? Kan een speler die vandaag negatief test morgen bij zijn club trainen? De kans is reëel dat hij pas over een aantal dagen positief blijkt te zijn en intussen ploegmaats infecteert.

'Daarom: stop de Nations’ League morgenavond', roept hij nog op. 'Stel de wedstrijden van oktober en november een jaar uit. Tot er een vaccin is. Om het clubvoetbal te redden. Hoe dan ook, vanavond trek ik nog naar het Koning Boudewijnstadion. Ook al is het maar tegen IJsland. Als de Uefa haar verstand gebruikt, zou het de laatste interland in minstens een half jaar moeten zijn.'