Faes: Je ziet nu al dat de filosofie veranderd is onder Mathijssen

Faes: "Je ziet nu al dat de filosofie veranderd is onder Mathijssen"

Gepubliceerd: dinsdag 8 september 2020 om 13:00di 08-09-2020 om 13:00

Jacky Mathijssen maakt dinsdagavond zijn debuut als nationale beloftencoach. Wout Faes heeft vertrouwen in hem. De verdediger van Reims voelt dat er onder Mathijssen een nieuwe wind waait. 

"Je ziet nu al dat de filosofie veranderd is", vertelt Faes bij Het Laatste Nieuws. "De nieuwe coach wil meer spelen zoals de A-ploeg. Het was meteen duidelijk dat hij ons in hetzelfde systeem wil laten spelen als de Rode Duivels."

Mathijssen speelt net als bondscoach Roberto Martinez met drie centrumverdedigers en twee wingbacks. "Op die manier zal het ook gemakkelijk worden voor spelers van de belofteploeg om de stap te zetten naar de A-ploeg. Deze Rode Duivels zijn de gouden generatie, maar ik denk niet dat we moeten panikeren voor wat erachter komt. Er zal altijd doorstroming zijn vanuit de beloftenploeg." 

Met Duitsland wacht nu meteen een klepper. "Het zal sowieso een moeilijke wedstrijd worden. We hebben maar een week gehad om het nieuwe systeem onder de knie te krijgen. Natuurlijk gaan we voor de drie punten. Dat moet je altijd doen in een kwalificatietoernooi. Maar zelfs als we verliezen, is dat geen ramp."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Mathijssen de juiste man?

Ja
70%
Nee
30%
(63 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws