De wedstrijd tegen Club Brugge is voor mij natuurlijk een speciale match

"De wedstrijd tegen Club Brugge is voor mij natuurlijk een speciale match"

08-09-2020 10:45

Waasland-Beveren neemt het zaterdag op tegen Club Brugge. Voor heel wat jongens bij Waasland-Beveren een speciale wedstrijd. Maar vooral voor Brendan Schoonbaert, die deze zomer Blauw-Zwart definitief verliet voor Waasland-Beveren.

"Club Brugge is voor mij natuurlijk een speciale match", lacht Schoonbaert bij Het Laatste Nieuws. "Toen de kalender werd bekendgemaakt, zocht ik uiteraard eerst naar die confrontatie. Elf jaar bij de jeugd, dat veeg je niet zomaar uit. Vooral met Maxime De Cuyper en Charles De Ketelaere kwam ik goed overeen", geeft de verdediger aan.

"Zaterdag tegen Charles? Dat zou mooi zijn, ja, maar ik denk nog niet zover. Het is ook nog te vroeg in de week om al te kunnen zeggen of ik sowieso ga spelen. Tegen Leuven zat ik op de bank, en de week voordien op Zulte Waregem had de coach me voor de verdediging gezet. Zenuwachtig? Ach neen, ik ben eerder een rustig type, hoor. Ik heb vooral veel zin in zaterdag."

Doorbraak
Bij Club Brugge kwam er geen doorbraak voor Schoonbaert, al leek hij daar toch even op te mogen hopen vorig seizoen. "Dat vorige seizoen begon immers zeer goed voor mij", blikt Schoonbaert terug. "Ik mocht de hele voorbereiding bij Club met de A-kern meetrainen en ook naar het oefenkamp in Garderen nam coach Philippe Clement me mee. Omdat de kern van Club zo groot was, beslisten we samen dat ik meer gebaat was bij een uitleenbeurt. Ik had vooral speelkansen nodig."

Maar dat werd geen succes. "Lommel bleek echter een verkeerde keuze. In januari nam Deinze het huurcontract over, maar die speelden los kampioen en de coach had geen reden om zijn winnende ploeg om te gooien. Bij de uitbraak van de coronapandemie besliste Club Brugge om mijn contract niet meer te verlengen. Zo werd ik een vrije speler en kwam ik in beeld bij Waasland-Beveren", aldus Schoonbaert.