Belgische (jeugd)selectie vol met Anderlecht-bloed, paars-wit bijzonder trots

Belgische (jeugd)selectie vol met Anderlecht-bloed, paars-wit bijzonder trots

08-09-2020 08:44 Laatste update: 09:06
26

De nationale beloften komen dinsdag ook in actie. De jonge Belgen nemen het dan op tegen Duitsland. In die selectie zien we ook maar liefst twaalf spelers gevormd bij Anderlecht. Daar is men bij paars-wit bijzonder fier op.

Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, is heel trots dat er zoveel jongens met een Anderlecht-stempel in de selectie van de nationale beloften zitten. "Des te meer omdat het jongens zijn die allemaal járen bij ons gespeeld hebben", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Toegegeven, sommigen zijn elders doorgebroken, maar deze lijst bewijst wel dat de kans om Rode Duivel te worden groot is via Anderlecht. Dit toont aan dat we met zijn allen goed werk leveren", klinkt het.

Kindermans wil niet zeggen dat Anderlecht de beste jeugdopleiding van België heeft, maar wijst wel naar het groot aantal A-internationals met een verleden (of toekomst) bij Anderlecht. "Denk maar aan Tielemans, Lukaku of Dendoncker, maar evengoed Doku en Verschaeren. Dat is geen toeval. Wij hebben een doordacht plan over ontwikkeling en doorstroming. Dat werpt zijn vruchten af", besluit hij.

De twaalf beloften met Anderlecht-bloed:
Francis Amuzu, Francesco Antonucci, Sebastiaan Bornauw, Antoine Colassin, Hannes Delcroix, Wout Faes, Orel Mangala, Mike Trésor Ndayishimiye, Mardochee Nzita, Alexis Saelemakers, Albert Sambi-Lokonga, Mile Svilar.