Anderlecht haalt uit na beslissing om Club Brugge U23 in 1B toe te voegen

Anderlecht haalt uit na beslissing om Club Brugge U23 in 1B toe te voegen

08-09-2020 07:35
134

In Eerste Klasse B zien we dit seizoen met Club NXT een opvallende ploeg in de reeks. Tijdens de onderhandelingen over het nieuwe seizoen in België werd de Brugse U23 in het profvoetbal gedropt. Niet naar de zin van RSC Anderlecht.

De onderhandelingen voor het nieuwe seizoen in het profvoetbal waren bijzonder moeilijk na de klacht van Waasland-Beveren. Er moest een oplossing gevonden worden voor Eerste Klasse B en die werd gevonden in de vorm van Club NXT (Club Brugge U23). De kampioen van de Beloften van vorig seizoen mocht zich bewijzen in Eerste Klasse B. KRC Genk hekelde die beslissing. Nu haalt ook Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, uit.

Hij hekelt vooral dat enkel Club Brugge een beloftenploeg mocht afvaardigen. "Het is een beslissing die genomen is tussen pot en pint en onder tijdsdruk, zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Met bovendien belachelijke criteria - ik krijg er maagklachten van. Maar ach, het is wat het is. Het zal ons niet beletten te blijven voortdoen", aldus Kindermans.