Van Dijk: 'Raakt gefrustreerd, kleine momenten met arbiter gaan niet met je mee'

Van Dijk: 'Raakt gefrustreerd, kleine momenten met arbiter gaan niet met je mee'

Gepubliceerd: dinsdag 8 september 2020 om 07:25di 08-09-2020 om 07:25

Virgil van Dijk is niet te spreken over het spel van Oranje tegen Italië. La Squadra Azzurra was op alle fronten de bovenliggende partij, zo zag ook de verdediger van het Nederlands elftal.

"Ik vond het een hele matige wedstrijd. We konden niet echt druk zetten op ze en waren zelf slordig in balbezit", geeft Van Dijk aan voor de camera van de NOS. "Het veld hielp ook niet echt mee, maar dat mag geen excuus zijn. We hadden het veel beter kunnen doen." In de tweede helft leek het er wat meer op, vond Van Dijk. "Toen gooien we er meer pit in, dan zie je wel dat we tot gevaarlijke momenten komen. Maar het moet beter, dat is wel de conclusie van vanavond."

Vooral de rechterkant van Oranje werd volledig overlopen door de linkerkant van de Italianen. "Ze deden het slim, dat moet je ook toegeven, maar ik denk dat het begint met pit, met strijd. In de tweede helft zag je dat het bij vlagen wel wat beter ging, maar het was geen wedstrijd. Ik ga geen excuses verzinnen, het was matig tot slecht."

Daar kwam nog eens bij dat sommige beslissingen van arbiter Dr. Felix Brych twijfelachtig waren, aldus Van Dijk. "Je raakt gefrustreerd, kleine momenten met de scheidsrechter gaan ook niet met je mee. Misschien moeten we daar beter mee omgaan", sluit de Oranje-aanvoerder af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws