Speculaties over Koeman-opvolger gaan verder: 'Wordt volgens mij niet Ten Cate'

Speculaties over Koeman-opvolger gaan verder: 'Wordt volgens mij niet Ten Cate'

Gepubliceerd: maandag 7 september 2020 om 23:45ma 07-09-2020 om 23:45

Tom Egbers is er stellig van overtuigd: Henk ten Cate wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De verslaggever van de NOS denkt dat de beleidsbepalers bij de KNVB moeten kijken naar trainers van een jaar of veertig of vijftig, zoals Giovanni van Bronckhorst en Frank de Boer.

"Er speelt volgens mij helemaal niets", geeft Egbers aan in gesprek met Wilfred Genee tijdens zijn radioshow bij Veronica. "Het enige waar het over zou kunnen gaan is wie de opvolger van Koeman moet worden. En dat wordt volgens mij niet Henk ten Cate. Ga er maar niet vanuit dat hij het wordt. Hij staat mogelijk wel op een lijstje van zes namen, maar die kan iedereen verzinnen."

Ook een terugkeer van Louis van Gaal ligt niet voor de hand, denkt Egbers. "Het is voor iedereen spektakel als Van Gaal het zou worden, maar dan ga je als bond voor de derde keer teruggrijpen op Van Gaal, die al tien keer gezegd heeft: ik ben met pensioen. Wat betekent dat voor de jongere generatie coaches? Dat is geen goed signaal..."

De verslaggever zelf weet wel in welke groep hij de nieuwe bondscoach zou zoeken. "Als je dan toch moet zoeken... Giovanni (van Bronckhorst, red.), Frank de Boer. Maar dat denk ik maar", sluit Egbers af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws