Muleka verkoos Standard boven Anderlecht: Er is over die episode gepraat

Muleka verkoos Standard boven Anderlecht: "Er is over die episode gepraat"

07-09-2020 20:56 Laatste update: 20:57
2

Standard Luik heeft de Congolees Jackson Muleka aangetrokken. De 20-jarige spits komt over van TP Mazembe, waar hij één van de absolute uitblinkers was. RSC Anderlecht toonde ook interesse, maar wilde niet toegeven aan de financiële eisen van Mazembe. Er lijkt echter meer aan de hand.

De populariteit van Anderlecht in Congo heeft immers een stevige knauw gekregen. Christian N'Sengi, ex-jeugdcoach bij paars-wit en momenteel bondscoach van Congo, bevestigde aan Sport/Voetbalmagazine dat hij de naam van Muleka heeft doorgegeven aan zijn ex-ploeg. Maar het is lang niet zeker dat de 20-jarige aanvaller een voorstel van Anderlecht aanvaard zou hebben.

"De beste vriend van Muleka is Zola...Hij heeft gezien hoe Zola met zijn staart tussen de benen terug is moeten keren naar Tout-Puissant na zijn test bij Anderlecht", aldus N'Sengi. "Ik kan mij inbeelden dat ze over die episode gepraat hebben en wellicht heeft hem dat niet gemotiveerd om naar Anderlecht te komen. Hij was ook op de hoogte van de mislukte passages van andere landgenoen en tegelijk kon hij zien hoe Luyindama op korte tijd bij Standard een hoge vlucht nam."

De reden dat Muleka nu in Luik zit en niet bij Anderlecht heeft natuurlijk ook met geld te maken. Standard betaalde twee miljoen euro voor de Congolees en paars-wit is niet meer bereid om dat soort financiële inspanningen te leveren. Bovendien is er een clausule opgenomen dat Mazembe 50 procent garandeert op de meerwaarde van een toekomstige transfer.