Martinez geeft uitleg over Courtois: Daarom lieten we Thibaut naar Madrid gaan

Martinez geeft uitleg over Courtois: "Daarom lieten we Thibaut naar Madrid gaan"

07-09-2020 21:28
8

Thibaut Courtois moest vorige week plots terugkeren naar Real Madrid. Er deden heel wat geruchten de ronde (er waren berichten over een positieve coronatest, red), maar volgens Roberto Martinez is de verklaring veel simpeler.

"Mochten we vijf wissels konden doorvoeren, had ik Courtois bij de groep gehouden", vertelde de bondscoach aan Het Laatste Nieuws. "Maar omdat het er maar drie waren, ging ik er niet één opofferen aan een doelman. Daarom dat we Thibaut naar Madrid lieten gaan."

De Spanjaard is tevreden over wat hij zag de voorbije dagen bij de Duivels. "Na vijf minuten had ik al door dat het goed zat", aldus Martinez. "De samenhorigheid tussen de jongens is groot. Dat zag je ook in Kopenhagen, waar we soms moesten afzien."

"Pas als je als ploeg kan afzien en verdedigen, kan je een geweldige aanvallend team worden. Ik weet nu al dat het straks bijzonder moeilijk gaat worden om me straks te beperken tot 23 spelers voor het EK. Een luxesituatie voor een coach, maar dat gaat echt niet makkelijk worden", besloot de bondscoach.