Batshuayi vervangt Lukaku tegen IJsland: Ik ben in de wolken dat hij zal meedoen

Batshuayi vervangt Lukaku tegen IJsland: "Ik ben in de wolken dat hij zal meedoen"

07-09-2020 19:52 Laatste update: 20:10
3

België speelt dinsdag op de tweede speeldag van de Nations League tegen IJsland in het Koning Boudewijnstadion. Dat zal zonder Romelu Lukaku gebeuren. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door Michy Batshuayi.

Roberto Martinez vertelde tijdens zijn persconferentie dat Lukaku rust krijgt. Ook Brandon Mechele moet afhaken. "We wisten vooraf dat Romelu maar één match zou kunnen meedoen", vertelde de bondscoach volgens Het Nieuwsblad. "Hij heeft samen met Mechele individueel getraind. We bekijken nu of we hem morgen al naar huis laten gaan."

Michy Batshuayi krijgt hoogstwaarschijnlijk zijn kans in de spits. "Ik ben wel in de wolken dat hij morgen zal meedoen. Hetzelfde geldt voor Kevin De Bruyne. Hij is klaar om aan de match te beginnen. In afwachting van de geboorte van zijn dochtertje heeft hij zijn conditie onderhouden bij zijn club. Ik verwacht dat hij dicht tegen de negentig minuten zal kunnen spelen, afhankelijk van wat voor wedstrijd het wordt."

Geen Hazard?
Kapitein Eden Hazard is dan weer wel twijfelachtig voor de wedstrijd tegen IJsland. "Hij heeft individueel gewerkt. Wat het medische betreft, ziet het er perfect uit", vervolgde Martinez. "Maar we moeten voorzichtig zijn met hem. Het zou geweldig zijn als hij morgen zou kunnen meespelen, maar dat bekijken we na onze laatste training. En anders is zijn aanwezigheid als kapitein hier wel goed geweest."