LIVE: Rode Duivels winnen van een onmondig IJsland

08-09-2020 19:15 Laatste update: 22:37
164

Na de 0-2 overwinning tegen Denemarken staan de Rode Duivels nu tegenover IJsland. Volg de Nations League-wedstrijd hier LIVE op de voet.

De Rode Duivels speelden een secure wedstrijd tegen de Denen. Zonder sterkhouders Eden Hazard, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne werd het 0-2. De verdediging kwam nauwelijks in de problemen. Voor de wedstrijd tegen IJsland kiest bondscoach Roberto Martinez voor Koen Casteels onder de lat. Hij vervangt Simon Mignolet en maakt zijn debuut voor de Rode Duivels.

Voorin kiest de bondscoach voor Michy Batshuayi als vervanger van Romelu Lukaku. Opvallend is ook de basisplaats voor Jeremy Doku. De amper 18-jarige winger van RSC Anderlecht speelt samen met Dries Mertens in steun van Batshuayi. Op het middenveld is Kevin De Bruyne weer van de partij naast Axel Witsel.

Daardoor zit Youri Tielemans op de bank. Achterin begint Toby Alderweireld aan als kapitein aan zijn 100e interland. Hij speelt naast Jan Vertonghen en Jason Denayer. Op de flanken mogen Thomas Meunie en Thorghan Hazard zich uitleven.

IJsland verloor op dramatische wijze de eerste Nations League-wedstrijd in Groep 2 tegen Engeland. In de 91e minuut scoorde Raheem Sterling de 0-1 via strafschop en in de 93e minuut miste Bjarnason een penalty. Beide ploegen stonden op dat moment al met tien man.