Vreven voorspelt transfersucces KAA Gent: “Hij kan uitgroeien tot een sensatie”

Vreven voorspelt transfersucces KAA Gent: “Hij kan uitgroeien tot een sensatie”

07-09-2020 15:26
3

KAA Gent troefde Galatasaray, Bordeaux en enkele Duitse clubs af voor Osman Bukari. De Ghanees werd overgenomen van AS Trencin. Coach van de Slowaken Stijn Vreven laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de aanwinst van de Buffalo’s.

“Hij gebruikt die snelheid heel functioneel”, begint Vreven. “Hij zoekt altijd de één tegen één op en heeft een goeie dribbel, zowel buitenom als naar binnen. Niet dat hij die nodig heeft, de bal voor zich uit duwen volstaat al. Hij is ook heel doelgericht. Of hij gaat voor de dribbel en het schot, of voor de assist. Zelfs uit een scherpe hoek durft hij schieten.”

“Het lef en de persoonlijkheid om ook na een mislukte actie opnieuw te proberen heeft hij ook. Als er weer volk in de Ghelamco Arena mag, kan hij uitgroeien tot een sensatie. Hij is heel moeilijk te bespelen. Zit je er heel kort op, dan kan je maar beter goeie rugdekking hebben. In de diepte ben je gezien. En komt hij in de bal, dan zoekt hij de dribbel op.”

Werkpunten
Vreven duidt ook de werkpunten aan van Bukari. “Hij heeft een degelijke voorzet, maar dat kan beter. Net als zijn keuzes voor doel. Al vraag ik me soms ook af of dat door zijn snelheid komt. Soms is hij zo snel voor doel, dat hij moet wachten tot ploegmaats in de zestien zijn. Daardoor loopt het vaak nog fout.”

“Ook zijn eerste controle is iets waaraan hij nog moet werken. Soms moet je er wel nog achter zitten op training. Maar als hij dat oppikt en bij Gent elke dag op training de beste wil zijn, dan lonkt de volgende stap. Het zou mij verwonderen als hij straks tegenvalt. En het zou me zelfs ontgoochelen als AA Gent zijn eindstation is”, aldus Vreven.