Castagne verkoos Leicester City boven PSG: Hij droomde van de Premier League

Castagne verkoos Leicester City boven PSG: "Hij droomde van de Premier League"

06-09-2020 19:32
4

Timothy Castagne wordt volgend seizoen de derde Belgische speler bij Leicester City, naast Youri Tielemans en Dennis Praet. Paris Saint-Germain toonde ook interesse in de rechtsachter, maar volgens zijn vader Pierre droomt hij al langer van de Premier League.

"PSG toonde interesse, maar de erg fysieke Ligue 1, waar je slechts drie ploegen hebt, trekt hem niet aan", vertelde vader Castagne aan Het Nieuwsblad. "Tim speelde ook voor Genk, niet voor Anderlecht. En voor Atalanta, niet voor Inter. Een club waar de spelers zich vedetten wanen, is zijn ding niet."

"Bovenal droomde hij van de Premier League. Als twaalfjarige fan van Arsenal en Thierry Henry zei dat hij daar ooit wilde spelen. Toen hij vorig jaar vriendschappelijk speelde tegen Leicester, was hij achteraf in de wolken. Die spelen goed voetbal én aan een hoge intensiteit."

Tottenham klopte ook aan, maar Castagne koost uiteindelijk voor Leicester. De gesprekken met Youri Tielemans en trainer Brendan Rodgers overtuigden Castagne. "Hij voerde een videoconference met José Mourinho, maar Tottenham moest eerst Serge Aurier verkopen. Met iets meer geld hadden ze ook een bod kunnen doen, zoals Leicester", besloot Pierre Castagne.