David zal tijd krijgen om te evolueren: Dat kunnen we niet van hem vragen

David zal tijd krijgen om te evolueren: "Dat kunnen we niet van hem vragen"

06-09-2020 20:24
4

Jonathan David verliet vorige maand de Belgische competitie om aan de slag te gaan bij Lille OSC, dat een recordbedrag van 32 miljoen euro betaald aan KAA Gent. De jonge Canadees moet de opvolger moet worden van Victor Osimhen (ex-Charleroi), maar hij zal bij de Noord-Franse ploeg alle tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Osimhen was in zijn eerste seizoen al één van de absolute smaakmakers in de Ligue 1 en versierde een transfer naar Napoli. Volgens Luis Campos, sportief directeur van Lille, zal David meer tijd nodig hebben om te ontploffen. "Het zijn twee totaal verschillende stijlen en ze hebben ook allebei een heel andere geschiedenis", vertelde Campos tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Victor is emotioneler, Jonathan veel meer koelbloedig. Hun verdedigende agressiviteit is niet dezelfde, maar ze hebben wel allebei heel sterke statistieken voor doel. We kunnen op dit moment van Jonathan niet vragen dat hij hetzelfde verdedigende werk opknapt dat Victor bij ons deed. Maar daarvoor zijn wij er, om te zorgen voor een context waarin hij vooruitgang kan boeken", besloot Campos.